Neem contact op met onze experts

U kunt ons natuurlijk altijd bellen, mailen of het contactformulier invullen.

Bent u geïnteresseerd in een vrijblijvend kennismakingsgesprek of wilt u een offerte aanvragen? Neemt u dan contact op met ons hoofd bedrijfsbureau, Wilko Cornelissen.

Wilt u meer weten over ons materieel of de verhuur van ons materieel voor tijdelijke voorzieningen?Neemt u dan contact op met onze coördinator materieeldienst, Ferry Lörinc.

icon_widget_image Leeweg 2, 1161 AB, Zwanenburg icon_widget_image 020 587 40 00 icon_widget_image info@markusbv.nl
  /  Nieuws   /  Circulaire sloopwerkzaamheden van start bij Slachthuisdistrict
Project Slachthuishof sloopkraan Markus

Circulaire sloopwerkzaamheden van start bij Slachthuisdistrict

Circulaire sloopwerkzaamheden van start bij Slachthuisdistrict

Nieuws

Circulaire sloopwerkzaamheden van start bij Slachthuisdistrict

In de afgelopen maand (november 2020) is door het college van Haarlem het definitief ontwerp vastgesteld voor het Slachthuisdistrict. Na de voorbereidingen voor dit unieke project zijn de werkzaamheden van de eerste fase op het Slachthuisterrein in Haarlem gestart. Op 4 december is het realisatiecontract getekend door de ontwikkelingscombinatie BPD – de Nijs en Markus BV. Hiermee dragen wij zorg voor het uitvoeringsontwerp en de realisatie van de openbare ruimte.

De stad Haarlem investeert volop in klimaatbestendige, groen, circulaire en inclusieve toekomst. Met onze visie: Goede Morgen! sluiten we hierop aan. Zo ook voor het hergebruik van grondstoffen, gebruik van stikstofarm materieel en het beperken van CO2-uitstoot speelt hierbij een belangrijke rol. Zo zijn we gestart met de circulaire (uit)sloopwerkzaamheden in het karakteristieke Slachthuis. De verwijderde materialen, zoals isolatiepanelen, slachtstaal, hout en puin krijgen een tweede leven. Ook wordt het vrijkomende betonpuin na bewerking toegepast in circulaire betonproducten. Deze betonproducten worden vervolgens weer gebruikt in het straatwerk van het Slachthuis.

Het ingezette materieel is of stikstofarm (stage IV) en voor het klein materieel, geheel elektrisch. Door de positieve ervaringen met het werken met elektrisch materieel blijven wij hier volop in investeren!

Bekijk ook de video!

Deel gerust!