Neem contact op met onze experts

U kunt ons natuurlijk altijd bellen, mailen of het contactformulier invullen.

Bent u geïnteresseerd in een vrijblijvend kennismakingsgesprek of wilt u een offerte aanvragen? Neemt u dan contact op met ons hoofd bedrijfsbureau, Wilko Cornelissen.

Wilt u meer weten over ons materieel of de verhuur van ons materieel voor tijdelijke voorzieningen?Neemt u dan contact op met onze coördinator materieeldienst, Ferry Lörinc.

icon_widget_image Leeweg 2, 1161 AB, Zwanenburg icon_widget_image 020 587 40 00 icon_widget_image info@markusbv.nl
  /  Nieuws   /  Demodag ‘Toekomstbestendige Assets’

Demodag ‘Toekomstbestendige Assets’

Demodag ‘Toekomstbestendige Assets’

Nieuws

Demodag 'Toekomstbestendige Assets'

Woensdag 6 juli stond in het teken van innovatie en duurzaamheid. Gemeente Amsterdam organiseerde in samenwerking met onze combinatie Markus-Veekens en de trainees uit de Metropoolregio Amsterdam een demomiddag ‘Toekomstbestendige Assets’ op onze HUB in #amsterdamnoord . Er waren workshops, dialogen, presentaties en demonstraties van duurzame en sociale innovaties die door de diverse deelnemers gepresenteerd werden. Eén van de workshops was een emissieloze fietstocht naar ons project op de Tegenhouderstraat in Amsterdam-Noord waar we betontegels circulair toepassen. Door de betontegels niet op te breken en af te storten maar op te nemen, hergebruiken en schoon te maken wordt een besparing van 130 ton CO2 uitstoot gerealiseerd, vergelijkbaar met het energieverbruik van 35 huishoudens op jaarbasis.

Tijdens het bezoek aan de projectlocatie konden de deelnemers ervaren hoe het eindresultaat eruit komt te zien van dit pilotproject. In totaal zullen binnen dit project ca. 8.000m2 betontegels worden hergebruikt.

Terug op de HUB waren er meerdere demo’s van (elektrisch) emissieloos materieel en de middag werd afgesloten met een netwerkborrel. Het was een waardevolle en leerzame dag die wat ons betreft regelmatig op de agenda mag komen te staan!

Deel gerust!