Neem contact op met onze experts

U kunt ons natuurlijk altijd bellen, mailen of het contactformulier invullen.

Bent u geïnteresseerd in een vrijblijvend kennismakingsgesprek of wilt u een offerte aanvragen? Neemt u dan contact op met ons hoofd bedrijfsbureau, Wilko Cornelissen.

Wilt u meer weten over ons materieel of de verhuur van ons materieel voor tijdelijke voorzieningen?Neemt u dan contact op met onze coördinator materieeldienst, Ferry Lörinc.

icon_widget_image Leeweg 2, 1161 AB, Zwanenburg icon_widget_image 020 587 40 00 icon_widget_image info@markusbv.nl
  /  Nieuws   /  Markus aan de slag in Zaankwartier

Markus aan de slag in Zaankwartier

Markus aan de slag in Zaankwartier

Nieuws

Markus aan de slag in Zaankwartier

In het Zaankwartier in Wormerveer werd gistermiddag een barbecue gehouden om de naderende vakantieperiode alvast welkom te heten en in te luiden. De gemeente Zaanstad heeft het bestemmingsplan voor het Zaankwartier onlangs goedgekeurd dus een mooi moment om zakelijk wat puntjes op de i te zetten. Samen met Waterland Real Estate en Van Wijnen vormt Markus BV het bouwteam voor de ontwikkeling van het voormalig Meneba-terrein in Wormerveer. Vandaag werd door de drie partijen een handtekening gezet onder het contract. Met de ondertekening van de overeenkomst wordt een concrete vervolgstap gezet in de ontwikkeling van het Zaankwartier. Erik Van Der Neut, directeur van Markus BV, “Het is een prachtig project waarin we veel van onze kwaliteiten kunnen laten zien. Met het bouwteam werken we de werkzaamheden van het bouw- en woonrijp maken, volledig uit. We nemen onder meer de sanering, geotechniek, ondergrondse infra en toekomstige inrichting voor onze rekening. Naar verwachting zal Markus hier zo’n 5 jaar aan het werk zijn en van Wijnen zal de appartementen en woningen gaan realiseren.”

Naast het bouwteam is ook het contract voor de sloopwerkzaamheden ondertekend. Oudt Zwanenburg sloopt alle boven- en ondergrondse opstallen van het project.

De voormalige meelfabriek Meneba in Wormerveer kent een lange geschiedenis. De eerste bebouwing dateert uit 1858 en in de loop der jaren is de fabriek uitgegroeid tot een kenmerkend industrieel complex met een mix van monumentale en nieuwe gebouwen. Meneba wordt Zaankwartier, een nieuw levendig woon- en werkgebied. In totaal worden er zo’n 680 woningen en multifunctionele ruimtes gecreëerd. De oplevering vindt plaats medio 2028.

Deel gerust!