Direct contact

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Bel of mail nu >

MARKUS BV INVESTEERT IN DUURZAME ELEKTRISCHE KNIJPERWAGEN 

Met de aanschaf van de nieuwe elektrische knijperwagen investeert aannemer Markus in duurzaamheid, veiligheid en omgeving. De knijpervrachtwagen rijdt op 100% HVO brandstof en is voorzien van een elektrische autolaadkraan. Hiermee kan niet alleen 100% uitstootvrij, maar ook geluidsarm worden gewerkt. Het reduceren van de geluidshinder draagt bij aan een veilige en prettige werkomgeving. 

Aandacht voor duurzaamheid, veiligheid en omgeving

De nieuwe knijperwagen, de Volvo FMX 8x4 G2-Tridem, is voorzien van een EURO 6 Step D motor. Deze motor voldoet aan de strengste emissienormen in stikstof en fijnstof en rijdt op 100% HVO brandstof, waardoor 89% minder CO2 wordt uitgestoten. Verder is de knijperwagen opgebouwd met een Electric PTO autolaadkraan 30kWh – HMF 1943, dit betekent dat op het moment dat de chauffeur met de autolaadkraan gaat werken hij volledig elektrisch draait. Een groot voordeel is dat er geen schadelijke gassen worden uitgestoten en er geluidsarm kan worden gewerkt. Dit maakt het werken met en rondom het voertuig veiliger en omwonenden ervaren hierdoor minder hinder van het werk.

Ook is de knijperwagen voorzien van een gestuurde naloopas. Dit draag bij aan minder frictie in bochten en daardoor minder slijtage aan de banden. En is het laadvermogen toegenomen waardoor het aantal ritten kan worden teruggebracht, wat bijdraagt aan de vermindering van CO2-uitstoot, stikstof, fijnstof en geluid. 

“Het is van cruciaal belang dat we investeren in duurzaamheid. Gezamenlijk kunnen we zorgen voor een grote transitie en de CO2-uitstoot terugdringen, zodat we samen kunnen profiteren van een duurzame toekomst. Ook Markus neemt hier zijn verantwoordelijkheid in en zet met de aanschaf van de elektrische knijperwagen een mooie stap in de juiste richting, “aldus Erik van der Neut, directeur Markus.

Amsterdam kijkt vooruit

De nieuwe knijperwagen wordt onder andere ingezet bij de samenwerkingsovereenkomst Markus-Van der Veekens (SOK) met de gemeente Amsterdam. Dit project is gebaseerd op ‘Slim en schoon werken’. Het benodigde materieel, personenvervoer en handgereedschap wordt 100% elektrisch uitgevoerd. Hiermee investeren wij in de duurzaamheidsambities van de gemeente Amsterdam. De gemeente Amsterdam streeft naar een vermindering van de CO2-uitstoot in Amsterdam met 55% in 2030. Door samen te werken en te investeren in verduurzaming maken we een beweging in de juiste richting.

 
 

HOOFDKANTOOR
Leeweg 2 Zwanenburg
020 587 40 00

E-MAIL
info@markusbv.nl

 

MATERIEELDIENST

Haarlemmerstraatweg 149 Halfweg
020 497 87 39

 

BTW NUMMER
NL0067.33.074.B.01

 

POSTADRES
Postbus 27
1160 AA  Zwanenburg