Direct contact

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Bel of mail nu >

MARKUS VERDUURZAAMT EN INVESTEERT IN ZONNE-ENERGIE

Markus B.V. streeft naar een duurzame bedrijfsvoering. Met de aanschaf van 270 zonnepanelen investeert Markus in het terugdringen van CO2-uitstoot en zet een verdere stap naar een energieneutraal kantoor. De zonnepanelen zijn inmiddels geplaatst op het dak van het hoofdkantoor in Zwanenburg. Naar verwachting wekt de zonne-installatie jaarlijks maar liefst 80.000 kWh’s op. Met deze duurzame investering draagt Markus haar steentje bij aan een duurzame toekomst. 

De geproduceerde groene stroom uit zonne-energie zal deels door Markus zelf in het kantoor en de werkplaats gebruikt gaan worden, de resterende kWh’s worden als groene stoom terug geleverd aan het energienet. Ook op de bouwplaatsen nemen wij via het netwerk groen stroom af.

De aanschaf van zonnepanelen past in onze ambitie om verder te verduurzamen. Gezamenlijk kunnen we zorgen voor een grote transitie en de CO2-uitstoot terugdringen, zodat wij en toekomstige generaties kunnen profiteren van een duurzame toekomst. Niet alleen met de aanschaf van de 270 zonnepanelen, maar ook met de inzet van elektrisch materieel nemen wij onze verantwoordelijkheid en zetten een mooie stap in de juiste richting,’ aldus Cock Nelis, directeur Markus.

Duurzame ontwikkelingen

Steeds vaker richt Markus zich op duurzaamheid. Een voorbeeld van een duurzaam project is de samenwerkingsovereenkomst (SOK) tussen de gemeente Amsterdam en combinatie Markus-Van der Veekens. Als combinant is Markus voor vier jaar verantwoordelijk voor de aanleg en het onderhoud en elementenverharding in Amsterdam-Noord. Bijzonder aan dit duurzame project is dat het gebaseerd is op ‘Slim en schoon werken’. Bij de inzet van het benodigde materieel, personenvervoer en handgereedschap streven we naar maximale inzet van elektrische middelen. De afgelopen twee jaar hebben we heel veel elektrisch materieel getest en inmiddels zijn er twee elektrische Nissan bussen besteld, welke in februari 2021 worden geleverd. Ook zijn vijf elektrische tegeltrillers van Wacker Neuson lijn aangeschaft en wordt er gewerkt met elektrische shovels en kranen.

Hiermee investeert Markus in een duurzame bedrijfsvoering en in de duurzaamheidsambities van de gemeente Amsterdam. De gemeente Amsterdam streeft naar een vermindering van de CO2-uitstoot in Amsterdam met 55% in 2030. Door samen te werken en te investeren in verduurzaming maken we een beweging in de juiste richting.

 

 
 

HOOFDKANTOOR
Leeweg 2 Zwanenburg
020 587 40 00

E-MAIL
info@markusbv.nl

 

MATERIEELDIENST

Haarlemmerstraatweg 149 Halfweg
020 497 87 39

 

BTW NUMMER
NL0067.33.074.B.01

 

POSTADRES
Postbus 27
1160 AA  Zwanenburg