Direct contact

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Bel of mail nu >

SLACHTHUISHOF HAARLEM 

Markus gaat het openbare terrein van het Slachthuishof in Haarlem bouw- en woonrijp maken. BPD (Bouwfonds Property Development) en Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen B.V. vroegen ons tijdens de aanbestedingsfase om met hen samen te werken aan het plan van aanpak. Gemeente Haarlem was ‘vol lof over de hoge kwaliteit van dit winnende plan’.

Het oude slachthuisterrein wordt getransformeerd tot een uitnodigend en duurzaam woon-/werkgebied, dat ruimte biedt aan bedrijven, horeca en cultuur. Op het Slachthuishof zullen ongeveer 166 nieuwbouwwoningen in verschillende segmenten worden gebouwd. De monumentale panden worden gerenoveerd en krijgen een commerciële functie. Wij verzorgen het uitvoeringsontwerp voor de openbare ruimte, slopen de niet-monumentale panden en maken het terrein bouw- en woonrijp.

ZUS (Zones Urbaines Sensibles) maakte het ontwerp voor de openbare ruimte. Het weinig toegankelijke slachthuisterrein krijgt een meer open uitstraling en een duurzaam karakter. Daarin is veel ruimte voor groen en er zullen duurzame materialen worden gebruikt. Ook wordt er een circulair watersysteem aangelegd dat als reservoir en recreatieve voorziening zal dienen.

De realisatie van een Popcentrum in het Slachthuis vormt eveneens een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling. Dit zal in het vierde kwartaal van 2019 van start gaan, waarna het Popcentrum in oktober 2020 in gebruik kan worden genomen. De oplevering van het Slachthuishof vindt volgens planning in het derde kwartaal van 2022 plaats.

 

 
 

HOOFDKANTOOR
Kwadrantweg 7 Amsterdam
020 587 40 00

E-MAIL
info@markusbv.nl

 

MATERIEELDIENST

Haarlemmerstraatweg 149 Halfweg
020 497 87 39

 

BTW NUMMER
NL0067.33.074.B.01

 

POSTADRES
Postbus 20564
1001 NN Amsterdam