Direct contact

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Bel of mail nu >

HERINRICHTING OPENBARE RUIMTE ZAANDIJKERKERK 

De Zaandijkerkerk karakteriseert sinds 1640 het dorp Zaandijk. Na een brand in 1878 is de kerk op de oude fundamenten herbouwd. Een eeuw later raakte de kerk functieloos en in verval. Voor Stadsherstel Zaanstreek is een ontwerp gemaakt om het kerkgebouw nieuw leven in te blazen.

Markus heeft van de gemeente Zaanstad opdracht gekregen voor de herinrichting van de openbare ruimte rondom de Zaandijkerkerk. Binnen het plangebied is inmiddels een nieuwe bierbrouwerij gerealiseerd en in de kerk zullen appartementen komen. Op het terrein is ook een voormalige bloedbank aanwezig, die in de nabije toekomst wordt gesloopt. Op deze locatie zullen circa 10 woningen verschijnen.

De herinrichtingswerkzaamheden zijn opgedeeld in drie fasen. In de eerste fase zullen wij het terrein rondom de bierbrouwerij voorzien van kolken. Vervolgens richten wij de straat in en leggen wij de bestrating aan. Fase twee bestaat uit het gebied rondom de Zaandijkerkerk en de bloedbank. Wij zullen de bestaande verhardingen opbreken en het riool omleggen. Daarna voorzien wij het gebied van een nieuwe verharding en realiseren wij de herinrichting. Ter vervanging van het huidige parkeerterrein rondom de kerk leggen wij een nieuw parkeerterrein aan ter plaatse van het huidige grasveld. De derde fase bestaat uit het planten en aanleggen van groenvoorzieningen binnen het plangebied.

 
 

HOOFDKANTOOR
Kwadrantweg 7 Amsterdam
020 587 40 00

E-MAIL
info@markusbv.nl

 

MATERIEELDIENST

Haarlemmerstraatweg 149 Halfweg
020 497 87 39

 

BTW NUMMER
NL0067.33.074.B.01

 

POSTADRES
Postbus 20564
1001 NN Amsterdam