Markus BV

Direct contact

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Bel of mail nu >

DE OEVERS ROELOFARENDSVEEN

Status Opgeleverd
Projectnaam De Oevers
Locatie Roelofarendsveen
Opdrachtgever VOF Centrumplan Roelofarendsveen
Looptijd Mei 2013 tot en met december 2018
Activiteiten D&C, grondwerk, consolidatie, bouw- en woonrijp maken
Projectomvang € 4,7 miljoen


Achtergrondinformatie
In de gemeente Kaag en Braassem worden 1.750 woningen ontwikkeld in het zogeheten 'Braassemerland'. De Oevers in het deelgebied 'Centrum' maakt hier deel van uit. Op deze locatie werden circa 300 woningen, 6 appartementengebouwen en 5 commerciële ruimten ontwikkeld ter uitbreiding van het bestaande winkelcentrum Roelofarendsveen. Markus vertegenwoordigde Boskalis bij de aanbesteding van De Oevers en verwierf het project op basis van Best Value Procurement (BVP).  

Onze werkzaamheden bestonden onder meer uit ontwerp en de realisatie van de infra van het hele plangebied en het realiseren van versnelde consolidatie door verticale drainage en voorbelasting van het ontwikkelingsgebied. Na zettingsperiodes brachten wij de riolering, drainage, 5 kunstwerken, wegen en terreininrichting aan. Conform het Design & Construct contract verzorgden wij eveneens het omgevingsmanagement, de vergunningen en de coördinatie van kabels en leidingen.

Het bouw- en woonrijp maken vond gefaseerd plaats. Daarbij was het scheiden van het woon- en werkverkeer een belangrijk aandachtspunt. Vanwege de fasering bekeken wij ook bewust hoe voorbelastinggronden konden worden herschikt. Bovendien anticipeerden wij voortdurend op de ontwikkel- en bouwsnelheid van onze opdrachtgever, zodat tijdige ontsluiting van wegen en nieuwe woningen kon plaatsvinden.


 

x

HOOFDKANTOOR
Leeweg 2 Zwanenburg
020 587 40 00

E-MAIL
info@markusbv.nl

 

MATERIEELDIENST

Haarlemmerstraatweg 149 Halfweg
020 497 87 39

 

BTW NUMMER
NL0067.33.074.B.01

 

POSTADRES
Postbus 27
1160 AA  Zwanenburg