Markus BV

Direct contact

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Bel of mail nu >

SLOOP PARKEERGARAGES AMSTERDAM ZUIDOOST

Status Opgeleverd
Projectnaam Sloop parkeergarages Hoogoord, Gooioord, Kempering en Huigenbos
Locatie Amsterdam Zuidoost
Opdrachtgever Gemeente Amsterdam
Looptijd Juni 2018 - mei 2019
Activiteiten Slopen en bouwrijp maken
Projectomvang € 554.000


Achtergrondinformatie
Amsterdam Zuidoost, beter bekend als de Bijlmer, is eind jaren 60 gebouwd. Inmiddels vinden de nodige vernieuwingen in de wijk plaats. Vanwege hun slechte technische staat heeft Gemeente Amsterdam besloten de parkeergarages Hoogoord, Gooioord, Kempering en Huigenbos te slopen. Hoogoord en Gooioord maken plaats voor een gelijkvloerse parkeervoorziening. Kempering en Huigenbos worden gesloopt om ruimte te bieden voor toekomstige ontwikkelingen. Markus kreeg opdracht voor het slopen van de vier parkeergarages en de bouwrijpwerkzaamheden.

De sloop van de vier garages vindt gefaseerd plaats. In juni 2018 zijn wij gestart met het onklaar maken van Hoogoord en Huigenbos. Hoogoord was de eerste parkeergarage in de Bijlmer. De verlichte letters hiervan zijn verwijderd en door Gemeente Amsterdam overgedragen aan de buurtbewoners. In Huigenbos bevindt zich een inpandig kerkgebouw. Na verhuizing van de kerk zullen wij deze parkeergarage slopen en vervolgens Gooioord. In Kempering, waar een Ghanese kerk is gehuisvest, voeren wij een selectieve sloop uit en blijft het inpandige kerkgebouw bestaan.

Tijdens de sloopwerkzaamheden zal veel betonpuin en staal vrijkomen. Wij dragen er zorg voor dat dit wordt hergebruikt. Na het verwijderen van de parkeergarages vullen wij het terrein met zand aan tot het maaiveld en maken wij het terrein bouwrijp. In januari 2019 start de volgende fase van de bouwwerkzaamheden.

 

HOOFDKANTOOR
Leeweg 2 Zwanenburg
020 587 40 00

E-MAIL
info@markusbv.nl

 

MATERIEELDIENST

Haarlemmerstraatweg 149 Halfweg
020 497 87 39

 

BTW NUMMER
NL0067.33.074.B.01

 

POSTADRES
Postbus 27
1160 AA  Zwanenburg