Markus BV

Direct contact

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Bel of mail nu >

VOORBOUWLOCATIE ZUIDASDOK AMSTERDAM

Status Opgeleverd
Projectnaam Voorbouwlocatie Zuidasdok
Locatie Amsterdam
Opdrachtgever ZuidPlus (Hochtief, Heijmans en Fluor)
Looptijd Juli - november 2018
Activiteiten Infra
Projectomvang € 624.000


Achtergrondinformatie
Zuidasdok is een omvangrijk project met als doel de bereikbaarheid van de Amsterdamse Zuidas en de noordelijke randstad te verbeteren voor het wegverkeer en het openbaar vervoer. De komende jaren neemt het aantal reizigers in dit gebied namelijk aanzienlijk toe. Zuidasdok vindt grotendeels plaats in het hart van de Zuidas en doorkruist ook de stadsdelen Oost en West. De A10 gaat van vier rijstroken naar zes ondergrondse rijstroken. De verkeersknooppunten Amstel en De Nieuwe Meer ondergaan een herinrichting. Station Amsterdam Zuid en het stationsgebied worden heringericht, uitgebreid en vernieuwd. Markus realiseerde in opdracht van Zuidplus de eerste voorbouwlocatie voor Zuidasdok. Dit is een werkterrein waar een bouwwerk wordt gebouwd dat op een later moment naar zijn definitieve plek verhuist.

Voorafgaand aan het werk voerden wij diverse gesprekken met onze opdrachtgever en maakten wij gezamenlijk de werk- en veiligheidsplannen. Op basis daarvan realiseerden wij de werkzaamheden met minimale hinder voor de omgeving en werkten wij volgens de opgelegde veiligheidseisen van Zuidplus. Omdat dit het drukste stuk Zuidas is, met voetgangers over het Gustav Mahlerplein vanaf Station Zuid naar de kantoorpanden, voerden wij de werkzaamheden hoofdzakelijk in de bouwvak en in de weekenden uit. Het transport over het Gustav Mahlerplein vond alleen tijdens venstertijden plaats en om beschadigingen te voorkomen beschermden wij het plein met rijplaten.

Tussen het Gustav Mahlerplein en de Parnassusweg baggerden en dempten wij de bestaande watergangen. Voor een optimale doorstroming van het omliggende gebied brachten wij twee spirosol duikers met een diameter van 1.000 mm aan, die de verbinding vormden tussen de in takt blijvende watergangen. Vervolgens dempten wij de hele watergang met zand en voorzagen wij het complete terrein van korrelverharding, waarna Zuidplus kon starten met de bouwwerkzaamheden.

Inmiddels heeft onze opdrachtgever ons gevraagd de volgende voorbouwlocatie te realiseren.

 

 

HOOFDKANTOOR
Leeweg 2 Zwanenburg
020 587 40 00

E-MAIL
info@markusbv.nl

 

MATERIEELDIENST

Haarlemmerstraatweg 149 Halfweg
020 497 87 39

 

BTW NUMMER
NL0067.33.074.B.01

 

POSTADRES
Postbus 27
1160 AA  Zwanenburg