Neem contact op met onze experts

U kunt ons natuurlijk altijd bellen, mailen of het contactformulier invullen.

Bent u geïnteresseerd in een vrijblijvend kennismakingsgesprek of wilt u een offerte aanvragen? Neemt u dan contact op met ons hoofd bedrijfsbureau, Wilko Cornelissen.

Wilt u meer weten over ons materieel of de verhuur van ons materieel voor tijdelijke voorzieningen?Neemt u dan contact op met onze coördinator materieeldienst, Ferry Lörinc.

icon_widget_image Leeweg 2, 1161 AB, Zwanenburg icon_widget_image 020 587 40 00 icon_widget_image info@markusbv.nl
  /  Nieuws   /  Zonne-energie loont!
Zonnepanelen dak Leeweg Zwanenburg

Zonne-energie loont!

Zonne-energie loont!

Nieuws

Zonne-energie loont!

Op het dak van ons kantoorpand aan de Leeweg liggen maar liefst 270 zonnepanelen. De zonnepanelen zijn iets meer dan een jaar geleden geplaatst dus nu kunnen we inzien, hoeveel de daadwerkelijke opbrengst is. We hebben voor het gemak de periode van 1 mei 2021 tot 1 mei 2022 genomen zodat we over een heel jaar de opbrengst en besparing tegen elkaar kunnen afzetten. De conclusie is dat ze boven verwachting veel zonne-energie opleveren! De prognose was 80.000 kWh en ondanks dat het jaar 2021 minder zonuren had dan de jaren ervoor, hebben de panelen maar liefst 15% meer zonne-energie opgewekt dan initieel verwacht. Door in totaal al 92.000 kWh aan stroom zelf op te wekken met de zonnepanelen, bespaart Markus een uitstoot van 48 ton aan CO2 in een periode van 12 maanden.

Inmiddels is de CO2 die is uitgestoten om de panelen te produceren, volledig gecompenseerd. Ook zien we dat het pand nu net zoveel energie opwekt als dat er verbruikt wordt. We maken dus echt een verschil!

Deel gerust!